Home » Padeltas maken voor wedstrijddagen

Padeltas maken voor wedstrijddagen

Niks vervelender dan er tijdens een wedstrijd achter komen dat je geen drinken bij hebt of erachter komt dat geen handdoek hebt. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt uiteraard ook voor het klaarmaken van je padeltas voordat je naar wedstrijden gaat.

In dit artikel som ik alle zaken op die je in principe “standaard” in je padeltas zou moeten hebben zitten om niet voor verassingen komen te staan.

 • Padelracket. Uiteraard minstens 1 padelracket maar idealiter neem je voor de zekerheid een reserve mee. En dan liefst eentje waar je al ooit mee gespeeld hebt zodat je niet tijdens de wedstrijd ook nog moet wennen aan een nieuw racket. Tip: lees ook het artikel: hoe kies je een goed padelracket.
 • Koker met padelballen. In principe moet de organisatie voor ballen zorgen. Toch komt het nog wel eens voor dat deze pas wat later uitgedeeld worden. Om te kunnen opwarmen is het dan handig dat je zelf ballen bij hebt.
 • Sportdrank / water. Zorg ervoor dat je voldoende sportdrank en/of water bij je hebt. Zeker tijdens zomerse tornooien waarbij je meestal 3 wedstrijden speelt in de voorrondes kan je vochtvoorraad snel slinken!
 • Snelle suikers. Dit is uiteraard helemaal afhankelijk van je eigen behoefte en iets wat je ook zelf moet ervaren. Persoonlijk zorg ik altijd dat ik één drinkbus met water en eentje met sportdrank meeneem. In die laatste zitten dan ook de snelle suikers. Wanneer je alleen water meeneemt kun je opteren voor bijvoorbeeld wat druivensuiker of een stuk peperkoek oid.
 • Handdoek. Zowel tijdens warme als tijdens regenachtige dagen is dit een must om bij te hebben!
 • Regenjas / windstopper. Leuk weetje: Wist je dat het eigenlijk helemaal niet zoveel regent in België en Nederland? Volgens onderzoek van Frank Deboosere slechts 7,3% van de tijd. Toch kan het voorkomen dat het regent tijdens een wedstrijd en een goede regenjas zorgt er dan voor dat je niet helemaal doorweekt wordt. Dezelfde regenjas kan trouwens vaak ook als windstopper dienen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld tussen wedstrijden door niet teveel wil afkoelen.
 • Vest/trui. Waarschijnlijk heb je deze aan maar wanneer het bijvoorbeeld te warm is stop je deze best wel in je tas. Zeker wanneer het gaat afkoelen en na de wedstrijden is het verstandig om je iets warmer te kleden.
 • Padelbril / sportbril / Pet. Speel je graag met een zonnebril? Vergeet dan zeker niet je padelbril mee te nemen. Ook indien je graag met een pet speelt deze niet vergeten.
 • Extra set kleren. Wanneer je veel zweet of je weet dat het gaat regenen is het aan te raden om een extra set met droge kleren mee te nemen. Denk hierbij dan aan ondergoed, sokken, korte broek en t-shirt.
 • Extra paar schoenen. Deze is ook puur persoonlijk, want over het algemeen zul je niet zo snel een ander paar padel schoenen aantrekken tijdens de wedstrijd. Toch kan het handig zijn indien het veel regent. Daarnaast speel ik zelf op een droog veld met andere schoenen dan op een nat veld. Vandaar dat ik zelf altijd een extra paar schoenen bij heb.
 • Indien douchen: Extra handdoek + droge set kleren + toiletzak.
 • Tas. Tenslotte de tas zelf waar je alles in stopt. Spreekt natuurlijk voor zich, want waar laat je anders alle spullen?

Eventuele extra zaken voor in je padeltas

Onderstaande zaken zitten meestal niet in een standaard padeltas, maar kunnen als reminder wel handig zijn om even op een rijtje te hebben:

 • Hartslagmeter. Persoonlijk vind ik het erg leuk om alle statistieken bij te houden, dus ik speel meestal met een hartslagmeter (en een Garmin 945 horloge).
 • Geld (cash). ALtijd handig om wat cash mee te nemen wanneer betalen via kaart of gsm niet mogelijk is (wat nog wel eens voorkomt bij de kleinere clubs).
 • Braces. Speel je met een polsbrace, enkelbrace, kniebrace of elleboogbrace? Vergeet deze dan zeker niet mee te nemen!

Zo, nu weet je zeker dat je alles bij hebt voor een zorgeloze wedstrijddag. Oja, nog even een heel belangrijke tip:

Vergeet niet om je padeltas die je net zorgvuldig hebt klaargemaakt ook daadwerkelijk mee te nemen. Je zou de eerste niet zijn die er op de wedstrijdlocatie pas achter komt dat zijn of haar tas nog thuis ligt… Been there, done that ;-).


Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
 • Leer de juiste tactische keuzes te maken
 • Win meer punten door betere beslissingen