Home » Padelbril – Zonnebril voor padel

Padelbril – Zonnebril voor padel

Je hebt het vast al wel eens meegemaakt: je staat achter en dan schijnt ook nog eens de zon recht in je ogen. Weer een reden om nog slechter te gaan spelen en waar je zelf niets aan kunt doen. Of zou een goede padelbril misschien helpen?

Uiteraard win of verlies je meestal niet door externe factoren maar toch kan de zon een vervelende spelbreker zijn waar je ook echt last van kunt hebben. Je ziet dan ook sommige spelers regelmatig met een zonnebril spelen. De vraag is: werkt dit ook voor jou?

In dit artikel bespreek ik allereerst mijn eigen ervaring en bespreek ik daarna een aantal opties van padelbrillen die interessant kunnen zijn.

Persoonlijke ervaring van padellen met een zonnebril (padelbril)

Allereerst mijn eigen ervaring. Ik ben iemand die graag zoveel mogelijk externe factoren uitsluit ondanks dat ik maar al te goed besef dat het een minimaal effect heeft en het vooral een mentale kwestie is.

De velden waar ik zelf voornamelijk speel (Pelt en Genk) kunnen op een bepaald uur redelijk lastig te bespelen zijn qua zon. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om een goede sportbril aan te schaffen.

Enkele voorwaarden waren voor mij dat hij voldoende strak zit én voldoende groot is, zodat het zichtbereik maximaal is. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op de BBB CYCLING IMPULSE BSG-62.

Inderdaad, een fietsbril… Voornamelijk omdat er geen specifieke padelbrillen bestaan, tenminste niet die ik heb kunnen vinden. Uiteindelijk is een fietsbril ook niet zoveel anders dan een “standaard” sportbril. Als het beestje maar een naam heeft.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over de zonnebril. Het meest belangrijke: hij blijft goed zitten tijdens het spelen. Een nadeel van het dragen van een zonnebril tijdens het padellen is dat deze op den duur wat kan beslaan. Zorg er dus ook voor dat je een zacht doekje oid. in je tas hebt zitten, zodat je hem af en toe zuiver kunt maken. Tip: lees ook het artikel padeltas maken voor wedstrijden.

Wat ik zelf meestal doe is tijdens de punten dat we geen zon in de ogen hebben de bril even aan de kant leggen en hem alleen gebruik tijdens de momenten dat we aan de “zon-in-de-ogen-kant” staan ;-).

Padelbrillen: bestaan ze eigenlijk wel?

Wanneer je online gaat zoeken naar een padelbril zul je er al snel achter komen dat er niet echt specifieke padelbrillen bestaan. Een goede sportbril om te padellen moet aan de volgende zaken voldoen:

  • De bril moet zo licht mogelijk zijn zodat je in principe niet merkt dat je hem op hebt;
  • De bril moet een strakke en comfortabele pasvorm hebben, zodat hij niet beweegt tijdens bijvoorbeeld een forehand slice of naar de tegenstanders vliegt tijdens die allesbepalende smash;
  • De bril moet uiteraard goed beschermen tegen de verschillende soorten UV-straling;
  • Tenslotte moet de bril ook een zo optimaal mogelijk gezichtsveld hebben zodat je niet beperkt wordt in het zicht. Padel is namelijk een sport waarbij je vaak 360 graden moet kunnen kijken, het montuur mag dan uiteraard niet (teveel) in de weg zitten.

Het kiezen van een goede sportbril om te padellen

Voordat je een goede sportbril aanschaft is het misschien eerst verstandig om eens te spelen met een sportbril van iemand anders. Hierdoor kun je al snel inschatten of je de bril überhaupt kunt verdragen. Niet iedereen vind het namelijk prettig om te spelen met een bril.

Daarna zou ik je adviseren om vooral de sportbril te gaan passen alvorens je hem aanschaft. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om online een bril te bestellen. Echter de pasvorm is voor iedereen anders en de kans is dan ook groot dat je een bril bestelt die net niet comfortabel genoeg zit.

Een bezoek aan een goede sportzaak, brillenzaak of zoals ik zelf heb gedaan, een goede fietsenzaak is dus zeker aan te raden.

Succes met spelen!

Beter padellen in de zon met een padelbril?

Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen