Home » Hoe padel racket vasthouden? Gebruik de continental grip bij padel!

Hoe padel racket vasthouden? Gebruik de continental grip bij padel!

Zeker wanneer je start met padellen vraag je je misschien af hoe je het padel racket moet vasthouden. Het is erg belangrijk dat je hier meteen de juiste grip aanleert. Een verkeerde grip is namelijk erg lastig af te leren en kost je zo weer een paar maanden tijd.

Bij padel gebruik je in principe altijd de continental grip. Verder in het artikel leggen we je precies uit hoe je het padel racket hierbij moet vastnemen.

Het is ook erg belangrijk, naast de juiste manier van het vasthouden, dat de grip zelf ook de juiste maat heeft. Lees hiervoor het artikel: kies de juiste gripmaat.

Tennis vs Padel

Bij tennis kennen verschillende soorten grips. We kennen daar de continental grip, maar bijvoorbeeld ook de Eastern Forehand grip of de Western Forehand grip. Bij verschillende slagen gebruik je dan verschillende soorten grips.

Hieronder vind je de verschillende soorten grips:

hoe padel racket vasthouden continental grip padel
(Afbeelding credit: Busy Tennis Players)

Bij padel is het gelukkig een stuk eenvoudiger en hanteer je altijd de continental grip. Dus bij bijvoorbeeld de padel forehand, padel forehand slice en padel Bandeja gebruik je de continental grip.

Het grote verschil met tennis is dat je bij padel dus in principe altijd je pols en onderarm “stijf” houdt, je zult dus meer met je lichaam moeten bewegen om het padel racket de juiste positie te geven tov. de padelbal.

Hoe houd je het padel racket vast met de continental grip?

Er is een heel eenvoudig trucje om ervoor te zorgen dat je het padel racket op de juiste manier (continental) vasthoudt.

Schuif hiervoor met de V tussen je duim en wijsvinger van de zijkant van het padel racket naar beneden en neem dan de grip vast. Dit is de continental grip.

In de onderstaande video zie je precies wat we bedoelen:

De continental grip wordt trouwens ook wel de hamergreep genoemd. Dit omdat je het padel racket vasthoudt zoals een hamer (alsof je dus ergens op gaat slaan).

Samenvatting hoe padel racket vasthouden

Zoals je in de video hierboven hebt kunnen zien is het erg eenvoudig om het padel racket op de juiste manier vast te houden. Let er daarbij op dat je nooit te hard knijpt, want dat kan blessures veroorzaken!

Een andere belangrijke tips: controleer regelmatig of je het padel racket nog wel met een continental grip vast hebt! Je zult merken dat je voor bepaalde slagen al snel aan het racket gaat draaien, dat is niet de bedoeling!

Succes met spelen en check de volgende keer maar eens of je het padel racket continu in de continental grip vast hebt.


Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen