Home » Padelslagen » Padel Chiquita

Padel Chiquita

Padel tips

De Chiquita bij padel is een zeer belangrijke slag om te leren. Bij beginners is het vaak ook één van de minst gebruikte slagen. Naarmate het niveau stijgt wordt deze slag ook steeds belangrijker.

Een padel Chiquita is een slag waarbij je de bal kort achter het net speelt of in de voeten van de tegenstander. Hierbij is het belangrijk dat de bal zo kort mogelijk over het net gaat en zo snel mogelijk weer daalt. Hierdoor is je tegenstander verplicht om een lage bal terug te spelen (die vaak omhoog gaat met weinig controle) of hij moet hem eerst laten botsen.

Hoe dan ook, op een goed gespeelde Chiquita kan de tegenstander nooit een aanvallende bal terugspelen. Het doel van een Chiquita is dat de tegenstander de bal altijd lager dan het net moet terugspelen, hierdoor kunnen ze dan ook geen aanvallende bal spelen én het is vaak een bal die je zelf eenvoudig kunt afmaken.

Basistechniek voor de Chiquita

Laten we eerst eens kijken naar de basistechniek voor de Chiquita. In de onderstaande video krijg je een goede uitleg voor de Chiquita door de KNLTB:

Wanneer gebruik je de padel Chiquita?

Hieronder volgen een aantal mogelijkheden waarom je de chiquita kunt/moet gebruiken:

  • De tegenstander naar voren lokken waardoor je de mogelijkheid hebt om daarna een diepe lob te spelen en de netposities te veroveren.
  • Het ritme van het spel veranderen of vertragen. Continu hard en snel spelen is niet verstandig. Af en toe wat rust inbouwen is verstandig zodat je ook de mogelijkheid hebt het punt beter op te bouwen en de controle te nemen over het spel.
  • Met de chiquita dwing je de tegenstander om een korte of hogere bal terug te slaan (de tegenstander moet deze als het ware omhoog lepelen). Hierdoor krijg je kansen om het spel over te nemen.
  • Wanneer er grote open ruimtes zijn is de chiquita een goede manier om de bal daar te plaatsen (en zo de tegenstanders dwingen hun huidige positie te verlaten).

De Chiquita in padel: een goede tactische slag die niet mag ontbreken!

De padel chiquita is een belangrijke techniek om te oefenen tijdens een wedstrijd om je spel te perfectioneren. Het is belangrijk om de juiste snelheid te gebruiken (niet te hard) en de chiquita alleen te gebruiken als je tegenstanders zich niet te dicht bij het net bevinden (dan krijg je een harde volley rond je oren) of als je ziet dat ze achteruit gaan.

Als je tegenstanders bij het serveren niet snel naar het net gaan kan de chiquita een effectief wapen zijn. Probeer regelmatig variatie in je spel te brengen door de chiquita te gebruiken, zodat je tegenstanders het moeilijker hebben om aan te vallen.

Chiquita video’s

Hieronder vind je alle video’s over de padel chiquita die wij voor je verzameld hebben.

Padelles: de Chiquita
Een goede uitlegles van de Padel Only academy over de Chiquita.
Hoe speel je de chiquita
Een goede instructievideo van OtroNivel over de chiquita.
Wat is een chiquita
In deze video legt de KNLTB uit wat de chiquita is.

Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen