Home » 7 Verbazingwekkende Effecten Van Padel Voor Je Gezondheid

7 Verbazingwekkende Effecten Van Padel Voor Je Gezondheid

Het is algemeen bekend dat sporten gezond is, niemand zal daar raar van opkijken. Niet  alleen wordt je fysiek fitter, maar kan het ook wonderen doen voor je mentale gezondheid.  Iets waar we de afgelopen tijd steeds meer focus op leggen (en terecht!). 

Natuurlijk is dat voor Padel geen uitzondering. Maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van  Padel precies? En is padel gezond? (spoiler: zeker

In dit artikel ontdek je hoe deze dynamische sport zowel je fysieke als mentale  gezondheid kan verbeteren. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan snel verder!

Fysieke gezondheidsvoordelen van Padel 

De fysieke gezondheidsvoordelen van Padel bestaan vooral uit het ontwikkelen van een betere cardiovasculaire gezondheid, spiergroei en gewichtsverlies.  

Een verbeterde cardiovasculaire gezondheid (Conditie) 

Je cardiovasculaire gezondheid is een ingewikkeld woord voor eigenlijk iets heel simpels. Je conditie! 

Padel is een fantastische manier om je conditie te verbeteren. Het spel vereist snelle reacties en veel beweging op het veld, wat je hartslag constant verhoogt. Hiermee train je  uithoudingsvermogen en verbeter je je conditie. Dit kan zelfs helpen bij het voorkomen van  hart- en vaatziekten

Natuurlijk is Padel niet de enige manier om een goede cardio workout te doen, maar volgens  ons wel een van de leukste. 

Spiergroei 

Naast het verbeteren van je cardiovasculaire gezondheid, helpt het ook met het trainen van je spieren. Dit zijn voornamelijk de spieren in je armen (schouders), benen en core. Een full  body work-out dus! 

Met het naar voren en achter rennen gebruik je bijvoorbeeld veel je kuiten. En met slaan van  lage ballen gebruik je veel je bovenbenen. Door regelmatig padel te spelen kun je deze  spieren ontwikkelen en fitter worden.  

Gewichtsverlies 

Padel is ook een geweldige sport voor gewichtsverlies. Door het actieve spel en de constant bewegende bal verbrand je calorieën als geen ander. 

Om een goed beeld te krijgen van hoeveel calorieën je verbrandt, kan je de rekentool van Padelbeginner gebruiken. Die houdt rekening met je gewicht en speelduur. 

Wist je dat een persoon van gemiddeld 70 kilo met het spelen van een uur padel gemiddeld  470 calorieën verbrandt?

Mentale Gezondheidsvoordelen Van Padel 

De gezondheidsvoordelen van Padel houden niet op bij de fysieke voordelen, Padel heeft  namelijk ook talloze mentale voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van je cognitieve vaardigheden, het stimuleren van feel-good stofjes én  draagt bij aan een socialer leven. 

Verminderen Van Stress 

Padel kan je helpen om stress te verminderen omdat het je een uitweg biedt van het dagelijkse  leven. Door je puur te concentreren op het spel kan je even ontsnappen aan deze  (stressvolle) omgeving. Even je hoofd leegmaken! 

Verbeterde Cognitieve Vaardigheden 

De razendsnelle beslissingen die je maakt in Padel vereisen vaak strategisch inzicht en het  anticiperen op de bewegingen van je tegenstanders. Hiermee verbeter je je cognitieve  vaardigheden zoals je concentratie en reactievermogen. Bovendien train je met Padel ook je oog-handcoördinatie. 

Stimuleren Van Feel-good Stofjes 

Heb je je ooit afgevraagd waarom je blij wordt tijdens het sporten? De combinatie van  lichaamsbeweging, sociale interactie en competitie tijdens het spelen stimuleert de afgifte van  endorfines, serotonine en dopamine. Dit zijn neurotransmitters die je humeur kunnen  verbeteren. 

Dus als je een slechte dag hebt, ga dan de baan op en sla een balletje. Je zult je er  gegarandeerd beter door voelen. Dat beloof ik je . 

Sociale Voordelen Van Padel 

Padel speel je nooit in je eentje, soms met 2 maar meestal met 4. Dit maakt het een erg  sociale sport waarbij spelers veel moeten samenwerken en communiceren om het spel te  winnen.  

Je kunt padel spelen met je vrienden en na het sporten even een bakje koffie of biertje doen  om bij te kletsen. Maar je kunt ook juist nieuwe mensen leren kennen. Iets waar ik enorm  fan van ben. 

Zelf heb ik talloze nieuwe mensen ontmoet tijdens het spelen van deze sport. Dat vind ik zelf  een van de leukste dingen aan Padel.

Conclusie 

In dit artikel hebben we alle gezondheidsvoordelen van Padel besproken. Van een  verbeterde conditie tot het maken van nieuwe vriendschappen, Padel biedt het allemaal.  

Even kort op een rijtje: 

  • Het verbetert de cardiovasculaire gezondheid 
  • Het stimuleert spiergroei 
  • Draagt bij aan gewichtsverlies 
  • Vermindert stress 
  • Stimuleert de afgifte van feel-good stofjes 
  • Draagt bij aan een socialer leven

En nu kort terug hakend op de vraag in het begin: is Padel gezond? Zeker weten. Padel heeft  voor mij enorm veel positiefs gedaan, en dat kan het voor jou ook. 

Geloof je me niet? Ga de baan op en ervaar het zelf. 

Geschreven door Flim de Jong, eigenaar van Padelbeginner.nl 


Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen