Home » Over Padelguide.eu

Over Padelguide.eu

Sinds 2019 ben ik zelf gestart met padellen. Eén van de voetbalpapa’s kwam met het idee om eens met zijn allen te gaan padellen. Voor de meeste van ons was dat dan ook de eerste keer.

Na die eerste keer hebben we vrij snel besloten om ons lid te maken bij KTC Rapid Waterschei (inmiddels ben ik ook lid bij Metallic in Pelt). Padellen was namelijk een mooi tijdverdrijf aangezien we drie keer per week zo’n twee uur bij de voetbal moesten zijn.

De eerste maanden gingen we zeer regelmatig padellen. Eerlijk is eerlijk, ik kan niet goed tegen mijn verlies en er zijn dan ook flink wat padel rackets gesneuveld. Bij deze ook mijn excuses aan mijn medespelers, ik was niet altijd de meest fijne speler om mee samen te spelen ;-).

En toen kwam covid om te hoek kijken. De eerste maanden mochten we niks, maar zodra de training van onze jongens weer werd opgestart gingen wij ook weer vol aan de slag met padellen.

We mochten door de covid-maatregelen namelijk niet kijken tijdens de trainingen. Padellen was in die tijd één van de weinige sporten die je nog wel mocht doen. De keuze was dus snel gemaakt. Als we dan toch onze jongens moesten wegbrengen en twee uur wachten konden we net zo goed gaan padellen ;-).

En toegegeven: ook die derde helft in de kantine is uiteraard erg gezellig ;-).

Tot op heden speel ik een aantal keer per week (liefst meer als de agenda het toelaat) en volg ik wekelijks een padelles.

Tornooien spelen

Sinds 2021 ben ik ook gestart met het spelen van tornooien. Mijn vaste padelpartner is mijn schoonbroer. Hij is één van de weinige mensen die met mijn temperament kan omgaan. Waarvoor dank Mark ;-).

Tijdens het tornooiseizoen proberen we wekelijks wel een tornooi mee te pikken. Helaas hebben we nog niet al te veel gewonnen, maar dat maakt het er niet minder leuk op. Het is vooral fijn om progressie te maken (en daarvoor hoef je niet perse altijd te winnen).

Oprichting website

In het dagelijks leven ben ik ondernemer en run ik samen met mijn compagnon een online marketing bureau in Deventer (NL). Zelf woon ik samen met mijn vrouw en twee kinderen in Pelt (BE). Ik als Nederbelg, zij als volbloed Belg ;-).

Aangezien ik al sinds 2001 bezig ben met online marketing en websites en ik daarnaast veel blogposts schrijf (zo’n kleine 2000 inmiddels) begon ik steeds meer met het idee te spelen om te starten met een website over padel.

Mijn doel is hiermee om enerzijds zelf veel te leren. Want door over zaken te schrijven (en te researchen) leer je uiteindelijk het meest is mijn ervaring.

Daarnaast hoop ik uiteraard ook dat anderen iets aan deze website hebben. Doel is om uiteindelijk een uitgebreide database met diepgaande artikelen te maken. Deze gaan bijvoorbeeld over de verschillende padelslagen, tactieken en praktische tips voor bijvoorbeeld tornooien.

Tenslotte ben ik ook een database aan het opbouwen van padelrackets waarbij ik probeer zo uitgebreid en volledig mogelijk te zijn. Daarbij probeer ik ook meteen de laagste prijs te vinden per racket, zodat je deze ook meteen kunt bestellen.

Vooral dit laatste is erg lastig, want de meeste padel racket winkels/shops kijken niet zo nauw qua informatievoorziening. Zo vind je bijvoorbeeld veel tegenstrijdige informatie over het materiaal waar een racket van is gemaakt of welke kern er in het racket zit.

Veel plezier op Padelguide.eu!


Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen