Home » Padel racket voor kind: kies het juiste racket

Padel racket voor kind: kies het juiste racket

Padel racket kind

Steeds meer kinderen ontdekken padel. Als ouder ben je daarom op zoek naar een goed padel racket voor je kind. Want niet elk padel racket is zomaar geschikt voor kinderen.

Er zijn een aantal zaken waar je op dient te letten bij de aanschaf van een padelracket voor kinderen. In dit artikel gaan we dieper in op deze zaken. Na het lezen van dit artikel weet je welk padel racket het meest geschikt is voor jouw kind!

Padel racket kiezen

Voordat je een padel racket koopt voor je kind kan het handig zijn om eerst ons uitgebreide artikel te lezen over het kiezen van een padel racket, en waar je op moet letten. In dat artikel gaan we namelijk ook wat dieper in op bepaalde zaken en krijg je een goed beeld van alle onderdelen en de effecten dat deze hebben op het spel.

Padel racket kiezen voor kinderen: waar moet je op letten?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een padelracket voor je kind. Hieronder gaan we dieper op deze zaken in waarbij ze in principe in volgorde van belangrijkheid staan.

Gewicht van het padel racket voor kinderen

Misschien ben je al eens gaan padellen met je kind en hebben ze toen met een volwassen padel racket gespeeld. Heel waarschijnlijk kreeg je na een tijdje te horen dat ze last kregen van hun arm/pols.

Dit heeft voor een groot deel te maken met het gewicht (ook met de grip, maar daar komen we later op terug).

Het (zware) gewicht is namelijk iets wat bij kinderen snel parten zal spelen. Een standaard padel racket voor volwassenen heeft een gewicht tussen de 350 en 390 gram.

Een padelracket voor kinderen heeft meestal een gewicht tussen de 290 en 340 gram. Zorg er dus ook voor dat het racket zeker niet zwaarder is dan die 340 gram. Het gewicht is ook voor een deel leeftijdsgebonden. Des te jonger/minder krachtig het kind is, des te lager gewicht wij adviseren.

Grip van het padel racket voor kinderen

Een andere zeer belangrijke factor is de grip van het padel racket. Deze moet uiteraard afgestemd zijn op het formaat hand die over het algemeen een stukje kleiner zal zijn.

Om het padel racket goed vast te kunnen houden is het dus zaak dat de grip voldoende klein is. Een goede vuistregel is dat als je het racket vast hebt dat je dan nog je wijsvinger van je andere hand tussen je de vingertoppen en bal van de hand kunt leggen.

Lees ook zeker het artikel over de padel grip. Een te smalle grip kun je namelijk ook zelf wat breder maken met een zogenaamde overgrip.

Soms zie je ook padel rackets voor kinderen waarbij de grip wat minder lang is. Hierdoor komt de balans van het padel racket wat lager te liggen, waardoor deze beter te hanteren is én er minder kracht op de pols komt.

Vorm van het padel racket

De vorm van het padel racket voor kinderen is in principe altijd rond. Een rond racket is nu eenmaal een stuk vergevingsgezinder en heeft een grotere sweetspot, wat de spelvreugde alleen maar ten goede komt.

Kies dus zonder twijfel altijd voor een rond padel racket voor je kind indien het nog niet veel ervaring heeft. De gevorderde junioren kunnen uiteraard wel altijd overstappen op een druppel of zelfs diamant vorm.

Materiaal van het padel racket voor kinderen

Padel racket voor kind

Zoals je in ons uitgebreide artikel over padel rackets als hebt kunnen lezen kan deze uit verschillende materialen bestaan.

Over het algemeen adviseren we voor een padel racket voor kinderen een blad van glasvezel en een core van foam. Hierdoor blijft alles wat zachter en heeft je kind meer controle over de bal én zal deze ook goed uit het racket veren (trampoline-effect).

Het frame wordt steeds vaker gemaakt van carbon, omdat dit steviger en duurzamer is, wat zeker bij kinderen wel van pas kan komen ;-).

Samenvatting padel racket voor kinderen

Door het lezen van het bovenstaande artikel heb je nu de juiste informatie om een goed padel racket voor je kind te kopen. Hiermee voorkom je blessures én verhoog je het spelplezier.

Er zijn een aantal bekende fabrikanten die goede “junior” padel rackets verkopen waaronder Head kinder padel rackets en Wilson.

Goede padel rackets voor kinderen

Hieronder vind je een aantal modellen van kinder padel rackets die wij voor je hebben uitgekozen.

Succes met het kopen van een padel racket voor je kind en veel plezier met spelen. Wanneer je trouwens zelf een beginner bent en je bent op zoek naar een goed padel racket, lees dan zeker dit artikel: beste padel racket voor beginners.

PS: zorg dat je je kind af en toe laat winnen, maar niet te vaak ;-).


Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen