Home » Padelslagen » Padel Backhand

Padel Backhand

De padel backhand is net als de forehand een veelgebruikte slag binnen padel. We noemen dit dan ook een basisslag. Net als bij de forehand zul je zien dat naarmate je niveau stijgt je deze slag steeds minder zult gebruiken in verhouding met andere slagen (zoals bijvoorbeeld de backhand slice of backhand volley).

Een backhand gebruik je namelijk wanneer de bal eerst op jouw helft op de grond botst en hij niet te hoog omhoog komt. Het grote verschil met de forehand is de kant van je lichaam waar de bal komt. Bij een rechtshandige speler speel je een backhand wanneer de bal aan je linkerkant komt. Bij een linkshandige speler is dit omgekeerd.

Padel backhand basistechniek

In de onderstaande video zie je hoe de padel backhand technisch gezien goed moet worden uitgevoerd.

Enkele belangrijke zaken waar je op kunt letten bij het spelen van een backhand:

  • Zorg dat je lichaam naar het zijglas is gedraaid (beide voeten wijzen met de punt naar het zijglas). Een veelvoorkomende fout is dat de voeten schuin of soms zelfs richting het net wijzen.
  • Zorg dat je meteen voorbereid door je racket meteen naar achter te plaatsen. Echter zorg dat je niet te hoog voorbereid, anders krijg je al snel een backhand slice (wat op een lagere bal niet is te adviseren).
  • Begeleid je racket met je niet dominante hand naar achter en zorg dat je tijdens het raken van de bal je niet dominante hand naar achteren beweegt. Hierdoor behoud je de juiste balans.

Tenslotte vind je hieronder nog een goede instructievideo over hoe je de padel backhand het beste kunt leren:


Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen