Home » Padelslagen » Padel Forehand Slice

Padel Forehand Slice

Binnen de forehand hebben we verschillende slagen die we kunnen onderscheiden. De forehand slice is er daar eentje van. In het artikel over de padel forehand hebben we het al gehad over het feit dat je over het algemeen eerder een vlakke forehand (neutrale) of forehand slice gebruikt.

Bij een forehand slice raak je de bal van boven naar onder, waardoor er “slice” op de bal komt. Dit betekent dat de bal achterwaarts rond zijn as draait.

Hierdoor zal de bal, wanneer deze de grond en het achterglas raakt de neiging hebben om weer naar beneden te komen. Dit omdat de achterwaartse beweging rond de as ervoor zorgt dat de bal als het ware achteruit wil, wat de snelheid uit de bal haalt.

Bij padel is dit erg belangrijk, omdat je niet wil dat de bal na het raken van de achterwand weer helemaal naar voren komt en de tegenstander hierdoor dichter bij het net kan komen en kan aanvallen.

Forehand Slice techniek

In de onderstaande video zie je heel duidelijk hoe de forehand slice moet worden uitgevoerd. De video start op het moment dat de forehand slice wordt getoond. De slag die je erna ziet is een normale forehand:

Over het algemeen sla je de forehand slice wanneer de bal iets hoger opbotst, vanaf ongeveer heuphoogte is het mogelijk om een goede forehand slice te slaan.

Met de forehand slice kun je het de tegenstander flink moeilijk maken. Zoals eerder gezegd zul je merken dat de bal snel dood zal vallen als deze achter tegen het glas komt. Zeker wanneer de tegenstander dan in No Man’s Land staat (een beetje midden in het padelcourt) heeft deze vaak niet meer genoeg tijd om naar achter te lopen en de bal te scheppen.

Moest het wel lukken dan zal het lastig zijn om een goede bal terug te geven, waardoor de kans om een winner te slaan voor jullie kant groot is. Vandaar dat een goede positionering op het padelveld ontzettend belangrijk is.


Over de auteur:

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen