Home » Padelslagen » Padel Forehand

Padel Forehand

De forehand is een veelgebruikte slag binnen padel, een zogenaamde basisslag. Toch moeten we dit meteen nuanceren. Naarmate je niveau stijgt zul je namelijk merken dat je steeds meer andere slagen gebruikt. Bijvoorbeeld de forehand volley (waarbij je de bal zonder dat hij de grond aan jouw kant raakt meteen terugspeelt).

Een forehand gebruik je namelijk wanneer de bal eerst op jouw helft op de grond botst en hij niet te hoog omhoog komt. Wanneer hij namelijk bijvoorbeeld hoger opbotst dan schouderhoogte gebruik je meestal een andere slag. Een forehand slice bijvoorbeeld, of indien nog hoger bijvoorbeeld een Bandeja.

Wanneer alle vier de spelers nog niet zo lang padel spelen zul je merken dat het voornamelijk nog “overslaan” is van achter uit (alle spelers staan dan achter de witte lijn). Bij dit soort ballen, wat qua spel meer wegheeft van tennis, wordt er vaak uitsluitend forehand (of backhand) gespeeld. Vaak ook met (teveel) topspin in plaats van hem vlak te slaan (neutraal) of met slice (zie ook het artikel over de padel forehand slice).

Dit geldt zeker wanneer men een tennisachtergrond heeft, waarbij forehands meestal met veel topspin worden geslagen om de bal te versnellen. Bij padel heeft dat niet zoveel zin, omdat de bal dan via de achterwand terugkomt en de tegenstander hierdoor meestal een aanvallende bal kan terugslaan.

Padel Forehand basistechniek

In de onderstaande video zie je hoe de forehand technisch gezien goed moet worden uitgevoerd.

Enkele belangrijke zaken waar je op kunt letten:

  • Zorg dat je lichaam naar het zijglas is gedraaid (beide voeten wijzen met de punt naar het zijglas). Een veelvoorkomende fout is dat de voeten schuin of soms zelfs richting het net wijzen.
  • Zorg dat je meteen voorbereid door je racket meteen naar achter te plaatsen, zoals je in de video ook duidelijk kunt zien.
  • Zorg dat je niet teveel kracht gebruikt. Zeker bij beginnende padelspelers zie je dat ze vooral hard en met topspin willen slaan. Beter is om te variëren in snelheid en eerder met (een beetje) slice te slaan. Hierdoor valt de padelbal eerder dood bij de achterwand.

Een video waarbij je in slowmotion nog beter ziet hoe de techniek voor de forehand goed moet worden uitgevoerd zie je hieronder:


Over de auteur:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis download: 5 zone systeem voor padel
  • Leer de juiste tactische keuzes te maken
  • Win meer punten door betere beslissingen